Denniss logo
Denniss' Shed Shop
Klicken Sie hier zur Sprache umstellen!
(auf Deutch)Váltás magyar nyelvre
Main Page
About us
Contact
Services
Free SMS sending
LOG IN

Postai nyomtatványkitöltés


Ezen szolgáltatásunk regisztrált, bejelentkezett partnereink számára elérhető.
Amennyiben használni szeretné, kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
A regisztráció ingyenes és kötelezettségmentes.
Elérhető a jobb felső saroknál található piros "Bejelentkezés" szövegre kattintva.

Hosszabb tétlenség esetén a program - biztonsági okokból - automatikusan kilépteti.Denniss féle online postai nyomtatványkitöltés


Jelen szolgáltatásunk a postai csomag- és levélfeladással járó nyűgöket hivatott mérsékelni. Ki ne k!X#& a#@zott volna már amikor a feladóvevény utolsó sorához érve derült ki pl hogy az értéknyilvánítás helyett egy csinos kis utánvétösszeget sikerült odakanyarintani? :)

Nos, mi időt spórolunk. Azt az időt amit az új nyomtatványkitöltéssel töltene el. Helyette marad ideje az adatok újraellenőrzésére, hogy küldeménye biztosan, és biztosan úgy érjen célba ahogyan szeretné.

Ezen szolgáltatásunk ha ingyenes nem is tud lenni huzamosabb ideig, mégis a megspórolt időn keresztül megtakarítást jelenthet, a kényelemről pedig már nem is beszélve. A funkció jelen állapotában teszt fázisában van, így várhatóan egész októberben ingyenesen használható azon természetes személyek részére akik regisztrációval rendelkeznek a Denniss féle Sufnibótban. Természetesen ezen regisztráció ingyenes, és kitöltésekért cserébe csupán annyit kérünk hogy ossza meg velünk észrevételeit különösen az esetlegesen észrevett hibajelenség(ek)et.

Az oldal alapvetően Google Chrome-ra optimalizált, de apró küllembeli eltérésekkel a többi böngészőben is jól használható. Többnyire különösebb magyarázatot nem igényel, ám érdemes pár szót ejtenünk az egyes nyomtatványok tulajdonságairól.

KÖNYVELT KÜLDEMÉNY FELADÓVEVÉNYE

vagy röviden feladóvevény:

Könyvelt küldemény feladóvevénye Könyvelt küldemény feladóvevénye (új, bővebb változat)

A baloldali menü "Feladóvevény" és "Feladóvevény újfajta" pontjára kattintva hívhatók elő. Postázáskor ezek a dokumentumok a lesűrűbben használatosak ezért célszerű ezek kitöltésével kezdeni a folyamatot. Jelen program is ezt a logikát követi, így amennyiben szükség lenne a többi lap kitöltésére is, további minka spórolható meg velük. Ezen dokumentumok alapjában véve egyértelműek, kitöltésük az adott rubrika nevének megfelelően értelemszerű, alapesetben a beküldés gombra kattintva ellenőrzésre kerül az űrlap logikája, azaz pl a bejelölt értéknyílvánítás mellett üresen hagyott "Értéke" szövegmező esetén üzenet jelenik meg a korrekcióra való felszólítással.

Amennyiben megtörtént a kitöltés, érdemes utoljára átnézni, és amennyiben mindent rendben találunk akkor a „beküld” gombra kattintva a program elkészíti az űrlap kitöltött változatát pdf formátumban. Amennyiben az adatok másolva voltak (lásd a későbbi részekben) vagy egy korábbi másikkal teljesen azonos adatokkal lett kitöltve, akkor a korábban elkészített fájlt tudjuk letölteni, ami nem kerül kreditbe, azaz ingyenes. Ugyanígy ingyenesen lehet a nyomtatvány pozícióját megváltoztatni. Ez azt jelenti hogy amennyiben a pipák, vagy szövegek nem kerülnének a nyomtatáskor a helyükre akkor a „horizontális  eltolás” vízszintes irányban, a „vertikális eltolás” függőleges irányban mozdítja el a képet jobbra, illetve lefele a megadott értéknek megfelelő milliméter hosszon. Az értékek horizontálisan 0-15mm-ig terjedhetnek, vertikális irányban pedig 0-9mm-ig adhatók meg. Az ennél nagyobb értékek esetén a beküldés gombra kattintva a rendszer korrekcióra szólítja fel a felhasználót.

Amennyiben minden akadály elhárult, akkor a program elküldi pdf fájlt. Ez a fájl tartalmazza "fekete-fehérben" a teljes dokumentumot, ám a nyomtatásban már csak a hiányzó szöveg fog megjelenni. Habár az adatbázisunk egy ideig tárolja ezen adatokat, érdemes elmenteni, és úgy nyomtatni. Ez különösen fontos lehet mivel egyes böngészők beépített pdf olvasó moduljai nemcsak a nyomtatandó részeket nyomtatják ki hanem a teljes dokumentumot ami a mi esetünkben nem kívánatos. Jelen verziónk kettő féle feladóvevényt ismer, melyek javarészt azonosak, ám érdemes a különbségeket észrevenni közöttük, hiszen a jelölölőnégyzetek más-más pozícióban vannak és különböző jelentéssel is bírnak.

BELFÖLDI TÉRTIVEVÉNY

BELFÖLDI TÉRTIVEVÉNY

Sok esetben a feladóvevényeken kívűl egyéb formanyomtatványt is kérnek a postán. Ilyenek a tértivevények, amelyek arra hivatottak hogy a feladóhoz érkezhessenek vissza igazolásául annak hogy a kézbesítés megtörtént. Az azonos nevű baloldali menüponttal hívható életre. Saját tapasztalatunk szerint gyakorlatlan postázók a tértivevényeket könnyen elrontják a fordított logika miatt mivel felül van a címzett, alul pedig a feladó. Ennek elkerülése érdekében a szövegmezőkbe segédszövegeket ágyaztunk be melyek kattintásra eltűnnek, és már gépelhető is az adat.
Ha már van készen levő, és láthatóvá tett feladóvevény akkor az a többi űrlap alsó felén megjelenik egy „másolás” ikon, mellyre kattintva az adatok bemásolódnak a megfelelő helyre. Mivel a formátumok nem teljesen egyeznek, érdemes egy gyors korrekciót végezni, esetleg soremeléssel (enterrel) némi formát adni a többsoros szövegeknek, azaz a címeknek. Ezen formázásokat a program igyekszik követni, így elkerülhető az ömlesztett szöveg-hatás. A szövegek egymásra kerülését megakadályozandó a címzett névhossza maximum a szövegmező hossza legyen. Ha szükséges, akkor a cím első sorába írjuk a névből lemaradt részeket!

A tértivevények beküldés elötti ellenőrzése, és pozícionálása azonos a feladóvevényekkel.

KÜLFÖLDI TÉRTIVEVÉNY

KÜLFÖLDI TÉRTIVEVÉNY

A külföldi tértivevény kitöltése majdnem teljesen azonos a belföldiével. Aktívvá tétele szintén a bal menüből lehetésges. A különbség a visszaküldési cím, ami részletesen utcanévre és városra is le van bontva, és a feladóvevényről való másolásnál egy kis plusz munkába kerül a megfelelő adatok szétválogatása, hiszen ott az egybe, ömlesztve kellett beírni.

UTÁNVÉTELI LAP LEVÉLPOSTAI KÜLDEMÉNYHEZ

UTÁNVÉTELI LAP LEVÉLPOSTAI KÜLDEMÉNYHEZ


Ez az a papír ami a kereskedéshez mondhatni elkerülhetetlen. Újdonság az előzőekhez képest mindössze az összeg betűvel történő kiírása, ami automatikusan történik, így biztos hogy a szám és a betű azonos összeget fog majd jelölni.

ETIKETT

ETIKETT A4\4

Ha értékes termék kerül postázásra akkor erősen javasolt a mechanikai sérülésektől megvédeni. Erre talán a legalkalmasabbak a légbuborékos bélelt borítékok. Ezeknek a hátránya viszont hogy sajnos nem lehet rájuk hagyományos nyomtatóval nyomtatni. Ezért a saját csomagjaink esetén etiketteket használunk, és ezek közül is az A4 \ 4-es méretet. A négy címke a takarékosság céljából pozíciónként feliratozható, ami annyit tesz hogy ha például a bal felső és a jobb felső már ki lett nyomtatva akkor lehetőség van arra hogy a maradék kettőt lehessen nyomtatni, így nem veszik kárba egyetlen címke sem. Minden egyes címkének külön van kreditértéke, így nem szükséges aggódni hogy pénz vagy kredit veszne egy nem teljesre nyomtatott etikettlap esetén. Itt is igaz hogy a szöveg enterrel formázható, sőt a kihagyott országmezők sem fognak kinyomtatódni. Amennyiben az adatok nem a megfelelő pozíciójú negyedbe lettek volna beírva, az etikettlap bal alsó sarkában levő gombbal "forgatható" a megfelelő helyre.


ÚJRANYOMTATÁS, MÓDOSÍTÁS

Mentett dokumentumok listája

Ahogy korábban volt róla szó, a nyomtatványok eltárolódnak egy ideig. Ezek a „mentett nyomtatványok” menüpontban jeleníthetők meg amennyiben nem látszódnának. Alapesetben (induláskor)csak ez a lista látszódik. Az egyes tételek mellett kettő ikon található. A baloldalsó pdf feliratú könyvecskére kattintva egy az egyben letölthető az adott elem. A mellette levő másolóikon pedig újra kitölti a típusának megfelelő űrlapot. Ezen funkció jól használható abban az esetben ha korrigálni kell a szövegek/pipák pozícióját (horizontális/vertikális eltolással), illetve lassú vagy akadozó internetkapcsolat esetén nem töltődik le a kért fájl. Ilyenkor nincs ok pánikra, elegendő a kitöltés oldalon frissíteni, és jó eséllyel az utolsó eltárolt tétel képében láthatjuk viszont az elveszettnek hitt adatainkat, melyeket pdf-fé is tehetünk azonnal a kis könyvecskére klikkelve. A letöltött fájl neve a jobb oszlop első tartalma, mely egyúttal következtetni enged a nyomtatvány típusára is, a második sorban pedig a címzett(ek) neve(i) látható.

A menürendszer reméljük magáért beszél. Igyekeztünk úgy kialakítani hogy segítse a kitöltés tematikáját, azaz ha az egyik típusú feladóvevényt töltjük akkor feltétételezhetően abban a fázisban nem fog kelleni a másik, így az eltűnik. Ugyanez a kizárás él a külföldi és belföldi tértivevényre is hiszen vagy ide vagy oda megy a küldemény. Mivel külföldre nem lehet utánvétellel küldeni semmit, ezért annak megjelenése esetén a külföldi tértivevény eltűnik. Az egyes elemek a menüpontokra kattintva tüntethetők el/tehetők láthatóvá. Ezen műveletek alatt az egyes mezők egészen az oldal firssítéséig nem változnak

Az egyes nyomtatványok logikájával ellentében kitöltött vagy ki nem töltött mezők esetén sem készül el az űrlap.

Miért .pdf?

Ez a formátum lehetőséget ad olyan megoldásokra melyek lehetővé teszik hogy azt lássa amit kapni fog nyomtatás után. Jelen esetben ez azt jelenti hogy nem csak a kinyomtatni óhajtott szövegeket és pipákat fogja látni hanem egyben az egész dokumentuomot, míg nyomtatásra valójában csak a szükséges részek kerülnek. Ezért is van szükség arra hogy egyes esetekben a böngészőtől különálló olvasót használjon, mert azok a verziók nem minden esetben tudják különválasztani ezeket a megjelenítési módokat.

Ez a szolgáltatás jelenleg nem teljes, de a postai küldeményekkel kapcsolatos munkát jelentősen megkönnyítik. Jelen teszt fázisban minden javaslatot, esetleg kérést szívesen veszünk. Amennyiben szívesen látna egyéb dokumentumot, nagy számú kérés esetén azok felprogramozását is tervbe vesszük.

Egyes hibaüzenetek megfogalmazását néhányan obszcénnak találhatják. Amennyiben így lenne szíves elnézését kérjük előre is!

 

Az egyes nyomtatványok árlistája:
Feladóvevények: 40 kredit
Tértivevények: 30 kredit
Utánvételi lap 30 kredit
Etikett címke 15 kredit

KREDITEK BESZERZÉSE

A kreditek a teszt ideje alatt ingyenesen ígényelhetők emailben az info@denniss.eu címen. Ezt követően PayPal-on, és Moneybookers-en, valamint készpénzes fizetéssel lehet majd hozzájutni.

Végűl, de nem utolsósorban ha tetszett amit csinálunk, minden megosztást, „lájkolást” követést, etc. szívesen veszünk a közösségi portálokon

Üdvözlettel:

a Denniss féle Sufnibót

 
Facebook like!
Google | By Denniss